vrijdag, maart 28, 2008

Dansvoorstelling

We hadden een gevarieerde avond gisteren. Ik had de hele dag in ons kantoor in San Francisco gewerkt en nam om half zes de Bart naar Civic Center, een paar stations verderop. We hadden kaartjes voor een alternatieve dansuitvoering en wilden vooraf een hapje eten. In de buurt van het theater zijn alleen weinig restaurants - voor je het weet zit je in een van de slechtse buurten van de stad, de Tenderloin. De Warfield ligt ook aan de rand van deze wijk en als we erheen lopen vanaf het station, komen we altijd langs een hoop junks en daklozen.

Via Yelp vond ik toch een leuk tentje: Bossa Nova, een vrij nieuw Brazziliaans restaurant. Erg sfeervol, met goede muziek en lekker eten. Zoals gewoonlijk was het geen probleem om tegen kwart voor acht naar buiten te lopen om op tijd te zijn voor de voorstelling in CounterPULSE.

Zoals de naam al aangeeft, is dit theater voor niet-traditionale vormen van uitvoerende kunst. Ze noemen het een 'community-based' theater, wat betekent dat het voor een groot deel draait op giften, sponsors, ledmaatschappen en vrijwilligers. De eerste dans werd uitgevoerd door Tara en Rhona, die we op de sushi-party hadden ontmoet (Jeri en Emily waren er ook). Rhona zit in een rolstoel, dus het was zeker geen doorsnee dansvoorstelling... wel heel mooi.

Zo rolden we van een hip tentje in de meer alternatieve scene van San Francsico. De foto's hieronder illustreren het een beetje.


Geen opmerkingen: