donderdag, maart 13, 2008

Herbst Theater

Het stadhuis van San Francisco is omringt met overheidsgebouwen, bibliotheek, theaters en musea. Samen vormen de gebouwen het Civic Center.

Eén daarvan is het Herbst Theatre, waar we vanavond waren voor een muziekuitvoering door San Francisco's Philharmonia Baroque Orchestra. Ik kan niet zeggen dat wij grote liefhebbers zijn van barokmuziek, maar de basist uit het gezelschap had ons uitgenodigd. We kennen haar uit Wild Side West en ze had ervoor gezorgd dat we ons alleen maar bij de kassa hoefden te melden om naar binnen te kunnen.

Zo zagen we eens een heel ander publiek dan wat we veelal in San Francisco zien; het deed me meer aan het publiek in Amstedam denken, al lag de gemiddelde leeftijd duidelijk hoger. Veel mensen hadden zich netjes aangekleed, veel netter dan je hier normaal gesproken ziet, zonder er veel poespas van te maken.

Zoals wel meer van dit soort gebouwen in Amerika, deed het theater aan alsof het eewenoud is, maar in werkelijkheid bestaat het nog geen honderd jaar. Hoe dan ook was het een mooie zaal met indrukwekkende muurschilderingen. Ik mocht er officieel geen foto's maken maar heb er stiekem tocjh een paar genomen... Samen met drie andere theatergebouwen bij het Civic Center vormt het Herbst Theatre een oorlogsmonument.

Geen opmerkingen: