vrijdag, maart 21, 2008

Stimulans

In januari namen president Bush en het congres een wet aan die een recessie in Amerika zou moeten voorkomen. Volgens de nieuwe wet zou elke belastingbetaler 300 dollar van de overheid krijgen. Het idee erachter is om Amerikanen aan te moedigen door te gaan met consumeren en niet vanwege een op handen zijnde recessie te stoppen met uitgeven, want dat is goed voor de Amerikaanse economie. In de afgelopen twee maanden werd het ene negatieve economische nieuws gevolgd daar het andere sombere bericht. Diverse experts zeggen dat Amerika al in een recessie is, maar de regering gebruikt allerlei eufemismen en wil het "r-woord" niet in de mond nemen.

Deze week kreeg ik, net als alle andere belastingbetalers in Amerika een brief waarin nogmaals bevestigd wordt dat de cheques in mei opgestuurd. Weer een kleine aanmoediging om maar door te gaan met uitgeven. Op de achterzijde staat omschreven wie wel en niet in aanmerking komt voor de regeling. Als je meer dan 75.000 dollar per jaar verdient, krijg je niets.
Veel mensen doen lacherig over de maatregel, helemaal toen de brief in de bus viel om dat daar waarschijnlijk miljoenen dollars aan besteed is...
Overigens hoorde ik op het radio-nieuws dat de Californische economie in februari gegroeid is.Posted by Picasa

Geen opmerkingen: