zondag, maart 09, 2008

Filmavond

Cindy heeft zich een paar weken geleden aangesloten bij de Frontrunners, een groep die elke zaterdagochtend gaat hardlopen in Golden Gate Park. Een paar mensen uit de groep hadden ons uitgenodigd voor een filmavond. Gewoon bij iemand thuis een DVDtje kijken. De mensen bij wie het was, kenden we nog niet, maar dat maakt hier niet uit. Amerikanen zijn veel makkelijker in het uitnodigen van mensen die ze nog maar één of twee keer ontmoet hebben.

Ze woonden niet al te ver van ons vandaan, verder op de berg van Bernal Heights, dus we konden erheen lopen. Aan de buitenkant zag het huis er al indrukwekkend uit en dat was van binnen niet minder. De keuken, zit- en eetkamer waren in een open ruimte op de bovenste etage met ramen aan drie kanten waardoor er een geweldig uitzicht was. Een huis boven op een heuvel in San Francisco is vergelijkbaar met een grachtenpand in Amsterdam in sommige opzichten.

Na de eerste hapjes en drankjes verhuisden we met z'n veertienen naar de begane grond om in de TV-kamer de film te kijken. Er was pizza besteld - drie enorme schijven! Sommigen gingen nog even in de jacuzzi die buiten op het terras stond voordat de film werd aangezet. En daarna gingen de lichten uit en was het relaxen.

Geen opmerkingen: