zaterdag, maart 08, 2008

Schikking

Sinds ik hier woon, heb ik al verschillende keren berichten in de media gehoord en gelezen dat kinderen door inentingen autisme zouden kunnen krijgen. In Nederland had ik er nog nooit van gehoord. Het is ook wel typisch Amerikaans om veel aandacht aan dit soort berichten te geven - de nieuwsitems die angst inzaaien doen het hier altijd goed.

Er zijn een paar duizend gevallen waarbij kinderen autitsche werden rond dezelfde tijd dat ze gevaccineerd werden. De geleerden zijn er nog lang niet uit of er een causaal verband is, of dat de relatie op toeval berust. Alle overheidsorganen die zich met dit soort onderwerpen bezighouden, zeggen dat er geen bewijs is, maar anderen expert beweren dat het
conserveermiddel in het vaccin de boosdoener is.

Gisteren en vandaag is in het nieuws dat een gezin waarvan de ouders beweren dat hun een kind autitisch is geworden na inentingen, een vergoeding krijgen van de overheid. De autoriteiten hebben geschikt omdat dat de symptomen veroorzaakt zouden kunnen zijn door de inenting. Ze willen het niet stelliger zeggen dan dat, maar ondertussen bezoemen ze heel wat Amerikaanse ouders angst is.

Geen opmerkingen: