donderdag, januari 11, 2007

Kou

Afgelopen weekend leek het wel lente - het was heerlijk zonnig en te warm om een jas aan te doen, maar de afgelopen dagen is het steeds kouder geworden. Zo koud zelfs dat we records aan het breken zijn. Het is uitzonderlijk dat het vriest in de Bay Area, maar er is nachtvorst in San Jose (ten zuiden) en Napa (ten noorden). We hebben het slechts over vijf graden onder nul, maar dat is hier groot nieuws. De citrusboeren hebben het zwaar en in San Jose is een lokale noodtoestand uitgeroepen om het mogelijk te maken meer daklozen op te vangen.

In San Francisco vriest het net niet. Zo lang als de temperatuur hier gemeten en geregistreerd wordt, heeft het nog nooit gevroren. En ook nu blijft de temperatuur boven nul, of boven 32 als je in Fahrenheit meet.

Juist dit weekend gaan wij naar Tahoe, een skigebied in deze tijd van het jaar. Het is een lang weekend, want maandag is het Martin Luther King Jr. dag. Lang niet alle bedrijven sluiten dan, maar wij wel :-) Dat wordt dus drie dagen genieten van de sneeuw...

Geen opmerkingen: