woensdag, januari 17, 2007

AlwaysOn

Over twee weken vindt AlwaysOn plaats in New York, een congres over nieuwe media. De organisatie van dit evenement maakte vandaag hun lijst van 100 innovatieve mediabedrijven bekend. Deze lijst trok in Nederland ook altijd mijn aandacht, omdat er interessante nieuwe bedrijven en websites op staan.

Vandaag was er een kleinere bijeenkomst, waar de oprichters van vier van de 100 bedrijven een presentatie gaven. Er was bijvoorbeeld een bedrijf dat het mogelijk maakt om kortingsbonnen op je mobiele telefoon te ontvangen, en een ander bedrijf biedt alle middelen om je eigen sociale netwerksite te beginnen. Na de presentaites kwamen er drie VC's op het toneel om kritische vragen te stellen.

VC's, ofwel Venture Capitalists, stoppen miljoenen in dit soort bedrijven en hun vragen waren daarom vooral bedoeld om uit te vinden hoe de nieuwe bedrijven geld gaan verdienen.

Het evenement vond plaats in het kantoor van KPMG in Mountain View en begon rond half zes; na afloop was er een borrel. In Nederland zou zoiets waarschijnlijk in horeca-gelegenheid plaatsvinden, met meer sfeer. Daartegenover staat dat de hapjes hier weer beter zijn.

Geen opmerkingen: