zondag, juli 23, 2006

Lake Tahoe

In al die jaren dat we in Californië komen, waren we nog nooit in Lake Tahoe geweest. Lake Tahoe is vooral bekend als skigebied, maar ook in de zomer valt er volop op en rond het meer te beleven. Vrijdagavond vertrokken iets over achten, waardoor we rond middernacht op de camping aankwamen. Onderweg was het druk, vooral het eerste stukken tussen San Francisco en Sacramento. Ondanks de 140 kilometer tussen deze twee steden, zijn er heel wat mensen die in Sacramento wonen en in San Francisco of zelfs Silicon Valley werken. Rond half elf waren we de hoofdstad van Californië voorbij en was het inmiddels 100 graden (38 in Celcius)!

We waren dit weekend met z'n zevenen: Joris (NL), Matthijs (NL), Saskia (D), Belinda (Australië) en Angela (Nieuw Zeeland) - erg gezellig. We hadden een kampeerplek waar we gemakkerlijk vier tenten kwijt konden en dan hadden nog steeds enorm veel ruimte over. Er waren twee picknicktafels, een plek voor een kampvuur met gril en een 'bear box'. In dit gebied heb je beren en die komen op eten af. Etenswaren, maar ook cosmetica, mag je daarom niet in je tent of auto bewaren, maar moet je in zo'n bear box (links) doen.

Het was het het perfecte kampeerweekend. 's Ochtends uitgeslapen en rustig ontbeten - iedereen had van alles meegenomen en alles werd gedeeld - daarna twee uur gehiked naar een meertje vol met waterlelies en vervolgens naar het strand. Terug bij de tent werd de wijn opgetrokken en kwamen de hapjes voor de dag.

Joris stak het kampvuur aan en Cindy maakte alvast de uiteinden van een paar stokken scherp voor het toetje: S'mores. Dat zijn warme marshmellows met een stuk chocolade tussen twee Graham crackers (droge koekjes). Als 'hoofdgereacht' hadden we hotdogs, mais en kip.

Mathijs had luidsprekers meegebracht en er waren vier MP3-spelers, waardoor we de hele avond muziek hadden. Rond het vuur waren John Denver en Elvis Presley onze favorieten... Op Jail House Rock konden we niet meer stil blijven zitten!

Nadat we vanochtend onze tenten hadden afgebroken, reden we naar de zuikant van Lake Tahoe. Even eruit om het uitzicht op Emerald Bay te bewonderen en vervolgens weer naar een standje. Het water van het meer is heerlijk om in te zwemmen: superhelder en niet te koud, ondanks dat het smeltwater is. Lake Tahoe is op bijna tweeduizend meter hoogte dus de zon is een stuk feller. Factor 30 heeft niet voldoende geholpen want ik ben verbrand. Tegen vijf uur reden we weer naar huis - rond zeven uur waren we bij Sacramento waar het toen 45 graden Celcius was.... Wij hebben er weer een minivakantie opzitten.

Geen opmerkingen: