maandag, januari 15, 2007

Truckee

Terwijl Denis en Joris aan het skiën waren, gingen wij op onderzoek in Truckee. Dit plaatsje stamt uit midden negentiende eeuw, uit de tijd dat nieuwe immigranten en goudzoekers van oost- naar westkust trokken. Het plaatsje ademt nog helemaal die sfeer uit. Ondanks dat het in een gebied ligt waar veel toeristen komen, is het nog opvallend authentiek. Amerikanen hebben de neiging om historische plekken mooier te maken zijn ze zijn, waardoor ze hun charme verliezen, maar Truckee heeft alleen wat winkeltjes en restaurants en die zitten dan nog in de ouder panden. Een straat verwijderd van de hoofdstraat, en je staat al tussen de huizen die nodig opgeknapt moeten worden. Kortom, een echt Western stadje.

Dit is het oude deel van het stadje. Je kan het niet zo goed op de foto zien, maar ik schat dat een kwart van de auto's hier pick-up trucks zijn.


Het gemeenschapscentrum.

Niet al te ver van de hoofdstraat...


We zagen deze oude diner, waar we de volgende dag terug gingen om te ontbijten. Diners waren vroeger mobiel en werden voor fabrieken neergezet om werkenemers dag en nacht een warme hap te kunnen aanbieden. Deze diner in Truckee was vroeger ook zo gebruikt - inmiddels was er een heel restaurant aan vastgebouwd. We konden er voor een echt Amerikaans ontbijt terecht:


Wentelteefjes met spek, worstjes en eieren.
Pannenkoeken met fruit en slagroom.
Eieren met spek, en biscuits met gravy. De biscuits zitten onder de gravy, een saus waar veel varianten van bestaan, maar altijd met boter, bloem en melk als ingrediënten.

Wij konden weer even tegen de kou!

Binnen in de diner is alles van alluminium en de serveerster had en enorme laag make-up op.

Geen opmerkingen: