zaterdag, januari 27, 2007

Oppassen

Na werk haalde Cindy me op om vervolgens in anderhalf uur naar Gilroy te rijden. Wij zijn hier in Gilroy om op Cindy's drie neefjes te passen. Voor het ontbijt gingen Cindy en ik melk halen, en ook even langs een coffeeshop voor een goeie cappucino. In de coffeeshop stond een doos waarop 'Letter to the Troops' stond. Je kunt er een brief in doen die naar de soldaten in Irak gestuurd wordt. Aan dat soort dingen merk je dat je ver van San Francisco bent...

Gisteravond hebben we naar een documentaire op TV gekeken over armoede in America. Drie kinderen uit Camden in New Jersey, de armste gemeente van de VS, werden een jaar lang gevolgd. Kinderen uit gezinnen die van een uitkering moeten rondkomen. Zo'n uitkering is hier 700 dollar per maand; een bedrag dat niet alleen in geld, maar deels ook in voedselbonnen wordt uitgekeerd.

Een van de kinderen was een zeventienjarige jongen wiens doel het was om een high school diploma te halen, als eerste in zijn familie. De drie generaties voor hem was dat niet gelukt. Ondanks zijn baan in een fast-foodrestaurant tot tien uur 's avonds elke dag, recruteringspogingen van drugsdealers en het feit dat hij in de huiskamer op de grond moet slapen haalde hij het met hakken over de sloot.

Geen opmerkingen: