dinsdag, juni 20, 2006

Technologie in restaurants

Met met een collega had ik het over het gebruik draadloze technologie en handheld computers in restaurants. Steeds meer restaurants gebruiken handhelds in plaats van schrijfblokjes... althans dat laten de statestieken zien, want ik heb het hier nog niet gezien. Misschien vanwege het soort restaurants waar wij heen gaan.

We bespraken wat voor soort restaurants het eerste dat soort apparaten zouden gebruiken. Naast 'hip en trendy' dachten we aan grotere restaurants. Mijn collega omschreef het als 'high volume' restaurants waar je niet kunt reserveren. Waar het gaat om op een avond zo vaak mogelijk een tafel te vullen om zoveel mogelijk omzet te draaien. Een heel ander concept dan een avondje uit eten gaan...

Je komt binnen, zegt je naam een vertelt met hoeveel mensen je bent, b.v. 'Christel, party of four'. Meestal wordt je naam binnen een kwartier omgeroepen - in populaire teneten moet je wel eens langer wachten. Tegenwoordig zie je ook vaak dat je een apparaatje met een lampje eron meekrijgt. Als je aan de buurt bent gaan er nog veel lampjes aan en begint het ding te trillen. Dan is er een tafel voor je.

Geen opmerkingen: