zondag, juni 18, 2006

Rainbow Grocery

In San Francisco is een supermarkt die anders is dan andere: de Rainbow Grocery Store. Iedereen hier kent deze winkel, ook al is er maar een vestiging. De winkel is gehuisvest in een pand dat eruit ziet als een opslagloods, er zijn gewoon schappen in gezet en er is niets aan gedaan om het mooi te maken.

Het is in veel opzichten een groot reformhuis met voornamelijk biologische producten. Dingen als rijst, noten, bonen en cornflakes hebben ze in bakken staan, waar je wat je nodig hebt in een zakje kunt scheppen. Alle medewerkers zijn mede-eigenaar en de zaak wordt gerund als een cooperatie. Hier kom je dan ook nog echte hippies tegen.

Het is een van mijn favoriete winkels omdat je er zoveel lekkere dingen kunt kopen. Ze hebben bijvoorbeeld een uitgebreide kaasselectie en heerlijk verse kant-en-klaarmaaltijden. Voor dat soort dingen hoef je niet bij Safeway aan te komen. Vandaag hebben we er een paar stukjes kaas gekocht, waaronder een stuke oude kaas. Als dit soort winkels hier niet waren, zou ik waarschijnlijk veel meer uit Nederland missen... Da's echt het voordeel van in San Francisco wonen, in plaats van bijvoorbeeld in Kansas of Ohio.

Geen opmerkingen: