zaterdag, juni 10, 2006

Fietsen

Voor Cindy's verjaardag zijn we vandaag over de Golden Gate Bridge gefietst. We namen Bart, met fiets en al, naar Embarcadero aan de rand van San Francisco. Van daar was het ruim een half uur fietsen naar de brug. Het was fris, mistig en er stond een stevige wind, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden ons erop gekleed. Eenmaal aan de andere kant klaarde het al snel op. Als je een paar kilometer van San Francisco bent, of het noord, zuid of west is, is het al snel tien graden warmer dan in de stad. In Sausalito, het eerste plaatsje aan de andere kant van de brug hebben we heerlijk aan het water geluncht. Sausalito is een plaatsje met veel kleine winkeltjes, galleries en restaurants. Er komen veel toeristen en dagjesmensen en wij waren niet de enigen op de fiets.

Het gebied ten noorden van San Francisco staat bekend om zijn fietsmogelijkheden. Je hebt zelfs bordjes die verschillende fietsroutes aangeven. De meeste mensen hier hebben een racefiets of een ander sportief model. Bijna iedereen heeft een fietshelm, mede omdat automobilisten niet gewend zijn aan fieters op de weg. Ik heb in ieder geval gemerkt dat niemand hier gewend is een fietsbel te horem, ik werd totaal genegeerd elke keer als ik mijn bel gebruikte.

Onderweg moesten we een paar keer stoppen, omdat de telefoon ging. Op de foto is Cindy aan de lijn met Edith die haar belde om te feliciteren.


Onze rit eindigde in Tiburon, waar we de veerpond naar San Francisco namen, nadat we in een uur dit stadje verkend hadden. We kwamen langs een wijnproeflokaal, met een bord voor de deur waarop stond dat je er gratis wijn kon proeven. Alsof ze het er speciaal voor ons neergezet hadden. We dachten net op tijd weer aan de veerboot die we om zes uur wilden nemen.
Op de boot was te zien dat heel wat mensen met de fiets waren gekomen. Bijna een Nederlands tafereel...

Geen opmerkingen: