zondag, juni 04, 2006

Straatfeest

We namen vanmiddag de bus naar Union Street in Cow Hollow, een wijk in het noordelijk deel van San Francisco. Voor het eerst met een muni, zoals hier de bussen en trolleybussen genoemd worden. Aan het einde van onze straat is een halte waar lijn 14 en 49 stoppen. Cindy had uitgevonden dat we met lijn 49 bij Union Street zouden komen.

We betaalden $1.50 per persoon voor een kaartje. Het duurde even voordat we door hadden dat de hele voorste helft van de bus gereseveerd is voor bejaarden en gehancicapten. Na een aantal keer opstaan verhuisden we naar de achterste helft van de bus. Je ziet hier veel meer oudere mensen in de bus dan in Nederland. In de bus was ook duidelijk te zien dat San Francisco echt een smeltkroes is.

In Union Street was het druk - dit weekend vindt er een
straatfeest plaats. De straat was afgezet en er waren allerlei tentjes en kraampjes. Minimaal een kwart van de kraampjes verkochten sieraden en een bijna even groot deel had schilderkunst of foto's te koop.

Natuurlijk was er van alles te eten en te drinken. Groot verschil met Nederland, is dat je niet zomaar een biertje kan drinken. Daarvoor waren een aantal delen met hekje afgezet die ze hier 'biergarden' noemen (er lag kunstgras op de grond). Bij de ingang staat iemand te controleren of iedereen die binnengaat minimaal 21 is. Eenmaal binnen mag je bier of wijn bestellen, maar dat moet je wel binnen de hekjes opdrinken, want je mag hier niet in het openbaar alcohol drinken. Daarom zie je in
Amerikaanse films of series dat als mensen op straat drinken, ze een papier zak om een fles op blikje hebben. Overigens zijn het meestal daklozen die je op die manier ziet.

Ook het bedrijfsleven maakte van de drukte gebruik. Bij heel wat kraampjes kon je gratis iets proeven of een proefpakket meenemen. Er is een nieuw knalrose energy-drankje zonder suiker voor meiden 'Go Girl', rijstcrackers met kaneelsmaak, floss gemaakt van goretex met mintsmaak, en ga zo maar door. Ook de politie had een standje, waar je T-shirts en sweater kon kopen met politielogo erop. Cindy legde uit dat dat een manier is voor de politie om extra geld in te zamelen.

Niet verassend dat ook de politiek vertegenwoordigd was... in ieder geval de Republikeinen - de Democraten heb ik niet gezien. Wellicht zegt het iets over de buurt? Ik had het idee dat het yuppie-gehalte in Cow Hollow hoger is dan in Bernal Heights...

Geen opmerkingen: