maandag, juni 05, 2006

Gouveneurskandidaten

Morgen stemmen de Democraten in Californie voor hun gouveneurskandidaat. Ze bepalen dan wie de strijd aangaat met Arnold Schwarzenegger, de huidige Republikeinse gouveneur van deze staat: Phil Angelides of Steve Westly.

Deze voorverkiezing kan je niet ontgaan. Alleen al op TV barst het van de commercials van deze twee. Ik weet nu dat Phil vier dochters heeft en dat Steve een hoge pief bij eBay was. De eerste weken waren de spotjes vriendelijk, maar een week of twee geleden sloeg dat ineens om en werd het moddergooien. Ineens waren de spotjes over Phil Angelides niet meer van hem, maar van Westly en vice versa. Beschuldigingen over corruptie vloegen heen en weer, terwijl allebei aan het begin van de campagne beloofd hadden het netjes te houden.

Omdat beide heren Democraat zijn, zijn de verschillen in standpunten niet erg groot. Ze zijn allebei voor een beter milieu, abortie beter onderwijs en homohuwlijk. We zullen morgen weten wie het tegen Schwarzenegger gaat opnemen.

In de slipstream van de gouveneursverkiezingen, vinden er ook allerlei andere verkiezingen plaats voor posities zoals procureur generaal, de minister van financien of de 'insurance commissioner' hoofd van een departement dat toezicht houdt op verzekeraars.

Geen opmerkingen: