maandag, mei 22, 2006

TV-series

Het was een drukke dag vol met besprekingen, maar desondanks ook een goede dag. 's Ochtends kon ik een interessant interview met een analyst van IDC bijwonen, een persbericht dat we vrijdag verstuurd hebben kreeg veel aandacht in de media en een klant was blij met een plan dat ik geschreven had. Ik was half negen thuis, dus dat kan nog iets beter. Dat forensen hakt er toch steeds weer in... Onze nieuwe favoriete serie is Huff, over een psychiater, die zelf net zoveel issues heeft als zijn patiënten, zijn coke-snuivende vriend, schizofrene broer, criminele vader, alcoholistische moeder en andere, heel menselijke familieleden. De serie wordt door Showtime utgezonden, waardoor er geen commercials zijn.

Van veel series op TV wordt deze week de laatste aflevering van het seizoen uitgezonden. De 'season finale' duurt soms twee uur en voor die uitzendignen wordt veel reclame gemaakt op radio en TV. Morgen is de ontknoping van American Idol en afgelopen week was de laatste aflevering van 'American Inventor', ook een soort Idols, maar dan met uitvinders.

De finale ging tussen een 'African American' die een spel had bedacht om kinderen beter te leren lezen en schrijven, en een Poolse immigrant (compleet met Pools accent) die een nieuw soort autozitje voor baby's had ontwikkeld. Voor allebei was de uitvinding heel persoonlijk, de zwarte man kent het probleem van analfabetisme uit zijn omgeving en de Pool had ooit een kindje in een auto-ongeluk verloren. Beiden waren dan ook erg emotioneel. De Pool won uiteindelijk, wat mij betreft terecht. Volgens de presentator echt het voorbeeld van de Amerikaanse droom. Dat die man niet hier geboren is, doet er niet toe... of eigenlijk is hij daarmee een nog uitgesprokener voorbeeld de American Dream.

Geen opmerkingen: