zaterdag, mei 20, 2006

Hike

Er zijn hier allerlei groepen die 'hikes' (wandelingen) organiseren en Cindy had er een gevonden die vandaag 7 mijl ging lopen in een park in Cupertino, iets voorbij Mountain View. Ondanks dat Silicon Valley dichtbevolkt is, zijn er nog veel plekken met natuur.

We moesten om half elf op de verzamelplek zijn, maar om half negen werden gebeld door Susan. Ze belde om te vragen of we mee wilden rijden omdat zij ook vanuit San Francisco ging. We kenden elkaar helemaal niet, maar ze had onze naar van en van de organisatoren. Voor ons was het handig en leuk om weer met iemand uit de buurt kennis te maken.

Op weg naar Cupertino bleek dat zij en haar vriendin het komend weekend gaan kamperen en nog mensen zochten die mee willen gaan. Komend weekend is een lang weekend vanwege Memorial Day - voor Amerikanen luidt dat weekend de zomer in en voor veel is het een soort van traditie om te gaan kamperen. Het was dus een grappig toeval - wij zijn voor volgend weekend onder de pannen. Da's nou typisch Amerika voor mij. Je kent elkaar niet, maar waarom zou je niet samen aan kamperen?

De hike was mooi en niet al te zwaar. Om half een was er een lunchpauze - iedereen had boterhammen meegebracht, wij ook (dankzij Cindy). Het was erg leuk om met iedereen te praten. Op het eerste oog had ik geen idee wat ik van de groep moest verwachten. De meeste mensen zagen er een beetje 'shabby' uit, maar dat zegt niets in Amerika. Iemand bleek professor te zijn, een ander CEO. In de grooep waren ook een data-analyst, verpleegster, onderwijzeres en receptioniste. Ik ben benieuwd of we deze mensen, behalve Susan, nog een keer zien. Misschien bij een volgende hike...

Geen opmerkingen: