zondag, mei 07, 2006

Fisherman's Warf

Alcatraz hebben we alleen vanuit de verte gezien. Rond half drie kwamen Jan en ik aan bij Fisherman's Warf, waar je kaartjes voor de pond naar Alcatraz kunt kopen. De eerst beschikbare boot zou morgen om 11 uur varen; kaartjes voor vandaag waren uitverkocht. Toen zijn we maar een wandeling gaan maken over Fisherman's Warf, het meest toeristische gedeelte van San Francisco. Het barst er van de restaurants en winkeltjes. Van die winkels met souveniers en allerlei spullen die je niet nodig hebt. We kwamen ook langs twee musea - een met oude speelautomaten en een historisch scheepvaartmuseum.

Het was een prachtige dag dus het was heerlijk om in de zon te lopen. Het is raar om hier even onder de toeristen te zijn. Fisherman's Warf is een deel van de stad waar ik nog niet geweest was sinds we hier wonen en ook niet 123 weer heen zou gaan. Voor mijn gevoel heeft het niets met de rest van de stad te maken.

We zijn rond half vijf dan ook terug gereden (met open dak) om in The Mission iets te drinken en te eten. Heerlijk van de laatse zonnestralen en het mooie uitzicht op de dak van Medjool genoten...

4 opmerkingen:

Joep zei

Mooie foto´s en herrineringen aan het Bijltjespad. Gaat wel goed had ik het idee. Alleen is het telfoonbereik in de toeristische gebieden beneden peil.
Overiens is de tuin klaar en wil Abel alleen nog maar buiten spelen. Van de glijbaan af (ex nichtjes) en heeft hij nu zijn eigen zandbak. Dit is wel een nadeel als je ziet hoe smerig dat hij wordt.

Christel zei

Bijltjespad??

Joep zei

Tegenover het Scheepsvaart mseum...

Christel zei

Ik weet waar het is, maar wat heeft Bijltjespad ermee te maken?