dinsdag, mei 16, 2006

De Young

In het Golden Gate Park staat een museum voor moderne kunst: het De Young Museum. Het zit sinds een jaar een prachtig nieuw pand dat van buiten helemaal van geperforeerd staal is. Daar moest natuurlijk meteen een foto van genomen worden! Aangekomen in het museum, waren we toe aan een kopje koffie, alvorens we de prachtige collectie gingen bekijken.


Het mooie van het pand, is dat er een uitkijktoren aan gebouwd is. Na een tocht langs schilderijen, beeldhouwerken en andere kunst, gingen de met een lift naar de negende etage, waar we over het park en de stad uit konden kijken. De mist kwam weer binnentrekken, maar de Golden Gate brug was nog te zien.

Er hing een enorme luchtfoto waardoor je een goed beeld kreeg van wat je vanuit de toren kon zien. Wij wonen in het zuidelijk deel van de stad...
vandaar dat Edith en Aletta er op hun hurken voor zitten.We wilden door het park naar Cliff House wandelen, maar inmiddels was het het door de bewolking te fris geworden. Dan maar met de auto. We hebben (weer) van een glaasje
Chardonnay genoten en bestelden daarbij 'crab cakes' en calemares.

Aan het begin van de vorige eeuw was
Cliff House een sjiek badoord met overdekte baden. Daar zijn nu alleen nog ruïnes van over. Na een wandeling gingen we weer naar huis, waar we burito's van de afhaal-Mexicaan hebben gegeten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo meiden

ik zie dat jullie het erg naar de zin hebben. Dit geeft mij ideeen voor tripjes als ik bij jullie ben.

geniet er van en doe Edit de groeten.

pap

Christel zei

Er is hier zoveel te doen en te zien... en dat is alleen nog in San Francisco en directe omgeving.

Wanneer kom je?

Christel