zondag, mei 04, 2008

Van Castro naar Noe

Terwijl pap en Ans op pad waren in San Francisco, gingen wij gisterochtend naar de sportschool, en daarna nog even boodschappen doen bij Trader Joe's. We hebben goed ingeslaan - dat leek Cindy een goed idee omdat de prijzen van levensmiddelen op dit moment flink stijgen.

Ans en pap hadden de Bart naar de Ferry Building aan de Embarcadero genomen en vandaar een tram naar Fisherman's Wharf. Tegen vier uur hadden we met hen in de Castro afgesproken, waar ze ook de tram naartoe namen. We liepen door Castro Street om een indruk de wijk te krijgen, die bekend staat om het hoge percentage homo's dat er woont. Er zijn verschillende leuke winkeltjes die we binnen liepen om wat rond te snuffelen.

We liepen over Castro Steet de homowijk weer uit, rechtdoor een berg over naar Noe Valley, de wijk die ten zuiden van de Castro ligt. Zo kwamen we langs typische San Francisco huizen aan typische stijle straten - iets wat pap en Ans duidelijk niet gewend waren, dus heel wat huizen werden uitgebreid bewonderd...

In Noe Valley, een wijk met veel goedverdienende jonge gezinnen, hadden we een reservering bij Firefly. We hebben er heerlijk gegeten.

In de Castro Een van de vele speciaalzaakjes in de Castro: een luze dierenwinkel. Deze hapjes zijn voor honden bedoeld.
Weer even een geveltje bewonderen (en ondertussen op adem komen).

Uitzicht op de Castro vanaf het topje van de berg die we over moesten.
Pap en Ans hadden aardbeien gekocht die onderweg opgegeten werden. Ze vonden ze se superlekker.... wij raken verwend, want wij zijn er inmiddels aan gewend dat het fruit hier veel meer smaak heeft.


In Noe Valley aangekomen, dronken we even koffie bij Starbucks

Voor de deur bij Firefly.

Geen opmerkingen: