maandag, mei 05, 2008

Aziatsiche dag

Gisteren was een Aziatisch dagje. We begonnen bij het Asian Art Museum waarvoor we de Bart namen naar Civic Center. Daar bleek een klein festival plaats te vinden waar allerlei activiteiten en clubs voor kinderen zich presenteerden. Toevallig was er een groep kinderen een Chineze dans aan het uitvoeren op het podium toen wij een kijkje gingen nemen.

Voor mij was het de eerste keer in het Asian Art Museum. Het bleek een enorm gebouw met een uitgebreide collectie. We vielen met onze neus in de boter, want de entree was gratis omdat Target de toegang sponsort op de eerste zondag van de maand. Het was er daardoor erg druk en er waren allerlei activiteiten voor kinderen. Daar zijn Amerikaanse musea sowieso heel goed in; er wordt altijd rekening gehouden met kinderen.

Na een deel van de collectie te hebben bekeken, gingen we door naar China Town, waar we eerst gingen lunchen. We gingen naar een van de vele restaurants on Dim Sum te eten - ook iets dat ik voor het eerst deed sinds we hier wonen. De foto's vertellen de rest...


Even poseren voor het stadhuis van San Francisco.

Er was een festival gericht op gezinnen...
...met uitvoeringen van kinderen.
Het Asian Art Museum was veel groter dan ik gedacht had... Het gebouw is opgetrokken in een stijl die doet denken aan het oude Rome, maar het pand is in 1917 gebouwd als openbare bibliotheek. In 1996 trok het museum erin.


Een ruimte waar ouders hun baby in alle rust kunnen verzorgen.

Ter ere van de gratis zondag, voerden kinderen allerlei dansen op.

Na het museum aten we dim sum. Een serveerster kwam langs met gerechten waar we uit konden kiezen. Vervolgens nam ze ze mee naar de keuken waar ze getoomd werden.

Sommige gerechten moesten doorgesneden worden zodat ze beter met stokjes gegeten konden worden. De serveerster deed dat met een keukenschaar!

We hadden 'chicken fingers' besteld. In een Amerikaans restaurant zijn dat reepjes kipfilet ter grote van een vinger. Hier waren het echte kippepoten. Alleen ons pap heeft zich eraan gewaagd...


Het smaakte verder prima.

Na het eten gingen pap en Ans nog even verder met het verkennen van China Town en liep ik een paar straten verderop naar H&M...

Geen opmerkingen: