zaterdag, mei 31, 2008

The Presidio

Helaas was de laatste dag dat mijn vader en Ans in San Francisco waren nogal fris en bewolkt. We lieten ons er niet door afleiden en gingen vanochtend op pad naar het noord-westerlijke puntje van de stad. We begonnen in het Legion of Honor, een van de kunstmusea in de stad. Het gebouw is een replica van het Palais de la Légion d’Honneur in Parijs (op een schaal van 3:4). Alma de Bretteville Spreckels, vrouw van suikermagnaat Adelph B. Speckels, liet het in 1921 bouwen en gaf het aan de stad als gedenkteken voor de gevallen soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.

Vanuit het musuem, gelegen in Lincoln Park, heb je uitzicht op Golden Gate Bridge, de oceaan, de baai en de stad. Binnen zijn veel werken van Rodin te vinden, maar ook van andere kunstenaars uit allerlei eeuwen en streken.

Het grootste deel van de dag hebben we in The Presidio doorgebracht. Ik was er al eens geweest voor een conferentie, maar vandaag hebben we een stuk meer van het park gezien, al hadden niet voldoende tijd om alles te zien - daarvoor is het te groot. Vanaf 1776 tot 1996 deed het dienst als militaire basis; eerst voor de Spanjaarden en later de Amerikanen. Highway 101 loop door het park, of eigenlijk eroverheen. Je kunt onder snelweg door naar Crissy Field lopen, waar je een prachtig uitzicht op op Golden Gate Bridge hebt. Afijn, kijk maar op de foto want een plaatje zegt meer dan 1000 woorden...


Buiten het museum staat een van de vele Rodins uit de collectie.


Op weg van het museum naar The Presidio stopten we even om de brug te bewonderen.


De voormalige officiersclub doet nu dienst als bezoekerscentrum.
Eerst even lunchen bij een van de restaurants die zich in de oude legergebouwen gevestigd hebben.

Wandeling in Crissy Field.
Het begon zelfs een beetje op te klaren.De zon probeert de wolken weg te branden...

Uitzicht in de andere richting.

Meer van de oude militaire gebouwen. Ze worden gerenoveerd zodat bedrijven en bewoners zich erin kunnen vestigen.

De legerbasis was een dorp op zichzelf.... en zo voelt het nog altijd.Deze oude officierswoningen zijn alweer bewoond.
In The Presidio is ook een huisdierenbegraafplaats. Heel aandoenlijk.Iets verderop is er ook een militaire begraafplaats.


Tegen zessen gingen we nog even een wijntje proeven in de aanliggende wijk, Marina.

Geen opmerkingen: