dinsdag, april 08, 2008

Typisch Palm Springs

Palm Springs ligt op een uur en aan kwartier vliegen van San Francisco, maar ondanks de korte aftand, ben je er in een andere wereld. Ten eerste ben je er in de woestijn, dus de afgelopen dagen hebben we van de zon genoten. De stad zelf is omgeven met kale rotsen en golfbanen. Er zijn nog wat andere plaatsjes in de buurt met namen als Thousand Palms, Twentynine Palms, Palm Desert en Desert Hot Springs, maar desondanks ben er redelijk in 'the middle of nowhere'. Het tempo ligt er een stuk lager. De stad staat onder andere bekend als een stad waar gepensioneerden wonen en waar welgestelde Amerikanen graag op vakantie gaan.

Als voormalig student culturele mediastuudies, viel me op hoe de TV commercials een goed beeld geven van het leven hier. Ik zag allerle reclames die we nooit in San Francisco zien. Zo zag ik een spotje voor een internetverbinding via de sateliet. In dit soort streken reiken kabelbedrijven niet, waardoor de sateliet een goed alternatief is voor een snelle verbinding. Er was ook een bedrijf dat je kunt inhuren voor het verwisslen van de accu in je golf-cart, en een ander bedrijf adverteerde baden met een deurtje zodat je niet over de rand van het bad hoeft te stappen.

Wij verbleven in het luxe Hotel Zoso dat van alle gemakken voorzien was. Zo was er onder andere een 'spa', een mini-kuuroord met sauna, massages, kapper en schoonheidsbehandelingen. Wij zijn er niet geweest maar in onze kamer lag de prijslijst. Je kon er zelfs een botox-behandeling krijgen! Kosten? Vanaf 400 dollar per injectiespuit. Juviderm en Restylane waren ook verkrijgbaar.

Geen opmerkingen: