dinsdag, april 29, 2008

Miley

Een tijdje geleden schreef ik over een TV-serie die hier superpopulair is onder kinderen en tieners, Hannah Montana. De ster van de show is de vijftienjarige Miley Cyrus en zij ligt deze week onder vuur vanwege een foto in het blad Vanity Fair. De foto is genomen door Annie Leibovitz, een van de allerbeste fotograven ter wereld als je het mij vraagt.

Er is te veel naakt te zien en de foto is te uitdagend volgens de critici. Als je een serie op de zender van Disney hebt, populair bent in het conservatieve deel van Amerika en het imago hebt van een braaf meisje rest je geen andere keuze.... Inmiddels heeft ze zich in een statement verontschuldigd voor de foto. Ze zegt 'embarrased' te zijn en zich gemanipuleerd te voelen bij Leibovitz - wat mij betreft iets te snel en iets te makkelijk. Dit komt overigens ook in de media naar voren, want zij en haar manager waren er immers zelf bij.

Heel veel mensen spreken zich over de foto uit, inclusief Disney. Je kunt het overdreven vinden, maar als je het in de context ziet van andere tiensterren als Britney Spears, Paris Hilton en Lindsey Lohan is de reactie misschien begrijpelijker. Deze meiden waren in tienerjaren al sexsymbolen en regelmatig in uitdagende poses te zien in video's en op foto's. Nu wordt de een na de ander opgenomen in een afkick-kliniek of gearresteerd voor dronkenschap achter het stuur. Nu Miley wat ouder begint te worden, kvraagt Amerika zich af of zij Britney en Paris achterna gaat. Het levert een interessante discussie op.

Geen opmerkingen: