maandag, april 21, 2008

Gemeente failliet

Cindy is deze week en komend weekend op pad voor werk. Na een rustige periode komen er nu weer een hoop tripjes aan. Op dit moment is ze in Lake Mead voor een audit, dus ik ben alleen thuis.

Deze week is er weer een beurs in de stad die relevant is voor mij: Web 2.0 Expo. De feestjes zijn vanavond al begonnen, maar ik was te moe om te gaan na al het schilderen... In plaats daarvan zit op de bank het nieuws te kijken. Natuurlijk is er een hoop te doen over de Democratische voorverkiezing in Pennsylvania. Een ander opvallend bericht is dat de gemeente Vallejo, 50 kilometer verderop, op de rand van bankroet is en alles doet om te voorkomen failliet te worden verklaard.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is wel opmerkelijk: een gemeente (bijna) failliet! In NL zou de gemeente door de provincie en het rijk al onder curatele gesteld zijn. Moet een failliete gemeente dan de straten gaan verkopen...? Gelukkig heb ik me daar nooit zorgen over hoeven maken.
Overigens, recupereer jezelf maar goed! Groeten, Jaap

Christel zei

Ze doen er alles aan om een faillisement te voorkomen. De brandweer draait op halve kracht en personeel in openbare scholen en bij politie en gemeente wordt ontslagen of krijgt minder salaris. Ook hun pensioenen zijn niet veilig. Overigens is de financiele situatie waar Vallejo in verkeer mede veroorzaakt door de crisis op de huizenmarkt. De gemeente heeft hierdoor minder belastinginkomsten.