zondag, april 13, 2008

Huisconcert

De afgelopen twee maanden heb ik vrienden, kennisen en vrienden van vrienden uitgenodigd om naar ons huisconcert te komen. Gisteravond was het zover: KARMA speelde bij ons in de huiskamer.


Cindy en ik kennen haar muziek sinds 2001. Dat jaar waren we op vakantie in Zuid Afrika en hoorden in een winkel een nummer van haar band Henry Ate. Na wat speurwerk vonden we de CD's van deze lokale band en namen ze als souvenirs mee naar huis, waar we ze regelmatig draaiden. Een paar jaar geleden ontdekte ik dat Karma naar Florida was verhuisd en onder eigen naam verder was gegaan.

Via Facebook kwam ik met Karma aan de praat en zo kwam het dat ze tijdens haar eerste toer aan de Amerikaanse westkust bij ons in de huiskamer speelde, samen met Steph Taylor. Er is hier in Amerika een uitgebreid circuit van huisconcerten. Steeds meer muziekanten geven de voorkeur aan deze setting.

De 'zaal' zat vol en iedereen heeft genoten van de mooie muziek, grappige intermezzo's en intieme sfeer. Echt super!


In de loop van de middag hadden we onze huiskamer omgetoverd tot concertzaal.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Christel,
Hier in België wordt dat veel gedaan, huisconcerten.
Wij hebben er ook al thuis gehad en we zijn al bij veel vrienden gaan luisteren. Is een stuk persoonlijker dan een concertzaal!
Groetjes, Heidi.

Saskia zei

Geweldige muziek zeg! Ik had nog nooit van haar gehoord. Toch maar eens naar Fry's.

Joep zei

Leuk hoor, maar niet echt veel emotie op de gezichten, geen uitgelaten boel
Waren de buren ook blij, of utgenodigd?

Christel zei

Hi Saskia,

Leuk dat je mijn blog nog volgt. Ik weet niet of ze bij Fry's te koop is... waarschijnlijk ben je het beste af met bestellen via Karma's site. Het adres is http://www.theofficialkarmasite.com/karma.html
Ze komt waarschijnlijk weer in augustus... ik zal het je laten weten tzt.

Joep, de buren waren inderdaad uitgenodigd ;-) Waarschijnlijk speelde Karma net een gevoelig nummer toen ik de foto nam. Vandaar de gezichten. Het was supergaaf hoor!

Christel zei

Heidi.
Ik had geen idee dat jullie dit ook doen. Gaaf hoor! Ik denk trouwens dat jij Karma's muziek ook mooi zult vinden...