dinsdag, april 10, 2007

Zaterdagavond in Santa Cruz

Zaterdag aan het einde van de middag kwamen we in Santa Cruz aan in huis van Cindy's familie. Haar ouders en tante waren er al. Het is een familietraditie om Pasen aan de kust te vieren. Wij gingen zaterdagavond naar Soif, een wijnbar en restaurant waar we al sinds de opening een paar jaar geleden een keer naartoe wilden. Eindelijk kwam het ervan - het bleek een erg leuk tentje met lekkere wijn en uitstekende keuken. Ouders en tante zetten ons af en haalden ons op (wat een luxe), en schoven aan voor een glaasje met een kaasplankje. Wij bleven er om te dineren en maakten van de verschillende voorgerechten tapas, zoals we dat wel vaker doen hier.

Voordat we naar huis gingen, liepen we nog wat in rond in het centrum van Santa Cruz. Tegen negen uur waren er nog een paar winkels open, waar we wat rondsnuffelden. Naast kledingzzaken, die je in Santa Cruz vooral veel kado- en snuisterijwinkeltes. Wij waren bijvoorbeeld in een winkeltje vol met dingen uit Afrika en Azië.

In Santa Cruz barst het ook van de coffeeshops. Als Amerikanen naar een coffeeshop gaan is het meestal om koffie voor onderweg te kopen. Ze ziet dan ook vaak mensen met gesloten bekers over straat lopen. Zoals je ziet, waren ze er in deze winkel op berekend.

Santa Cruz is echt een hippie-stad. Er is een universiteit die de wat meer alternatieve student trekt en het strandleven zorgt ervoor dat er heel wat dakloze mensen voor kiezen in Santa Cruz te wonen. Sommige jongeren komen zelfs naar Santa Cruz om een tijdje te leven als een daklozen en de 'ultieme vrijheid'op die manier te ervaren.

Je ziet er ook veel straatmuzikanten en mensen die voor zichzelf een instrument op straat zitten spelen.

Een ander phenomeen dat bij dit beeld van Santa Cruz hoort zijn de oude auto's die je er vrij regelmatig ziet rijden, vooral oude Volkswagen busjes en kevers. Dit is dan wel een Ford, maar ook typisch Santa Cruz.

Geen opmerkingen: