zondag, december 17, 2006

Staging

Tussen twee en vier op zondag worden hier de meeste open huizen gehouden voor woningen die te koop staan. Cindy had via internet huizen gevonden en een route uitgestippeld. Uiteindelijk zouden we wel weer een huis willen kopen en we weten uit ervaring dat we heel wat huizen moeten zien voordat we ons nieuwe droomhuis vinden. We zijn dus niet aan kopen toe, maar onze bezichtingen van vandaag gaven ons een beter idee van wat er te koop is. De meest uiteenlopende dingen hebben we gezien. Een woning in een apartementencomplex met hoogpolig tapijt, een opgeknapte etage in een oud herenhuis, een huisje met tuin maar zonder verwarming, een modern huis van drie etages en eigen garage in een meer industrieel stuk van de stad en tot slot een uitgeleefd huis waar de huurder nog in woonden met bergen rotzooi in elke kamer.

Twee van deze huizen waren al niet meer bewoond, maar ze waren toch niet leegstaand. Ze waren ingericht door een 'staging bedrijf'. Je kunt zo'n bedrijf inhuren om je huis er gezellig en bewoond uit te laten zien. Als je even langer kijkt heb je het al snel door, want er ontbreken bepaalde dingen (kleding in de kast, of uberhaupt kasten) en lang niet alles is even praktisch. De slaapkamer op de foto is bijvoorbeeld 'gestaged'. Achter het hoofdeind van het bed zijn takken opgehange - ziet er leuk uit, maar niet handig.

Je hebt hier ook TV-programma's waarin mensen hun huis verkopen onder begeleiding. Vaak gaan de tips over de inrichting van het huis en last-minute aanpassingen. Volgens de experts krijg je meer voor je huis als alle kamers een duidelijke functie hebben en alles er mooi, maar neutraal uitziet.

Geen opmerkingen: