zaterdag, december 09, 2006

Sheriff

Cindy stond vanochtend al om half zeven op om naar een test te gaan, die onderdeel is van de sollicitatieprocedure voor de vacature van deputy sheriff. Die procedure loopt al een tijd en ondanks dat ze een baan van de National Park Service heeft aangeboden gekregen, gaat ze er nog even mee door. 'Om iets achter de had te hebben', zegt Cindy. En die baan als analist bij de rechtbank is ook nog een optie.

Ze is net terug van de test, die uit verschillende onderdelen bestond. Deel 1 was plassen in een bekertje terwijl iemand bij je blijft - de urine zal onderzocht worden op sporen van drugs (dat hadden ze expres niet aangekondigd). Deel 2 was een fysieke test: ze moest onder andere een dummy (pop) van zo'n 85 kilo verplaatsen en een hindernissenparkoers afleggen. Deel 3 was een gesprek waarin ze allerlei situationele vragen moest beantwoorden. Zoals van 'wat zou je doen als een gevangene niet mee wil komen en de medegevangenen lachen je uit' of 'je ziet iemand met bloed aan zijn hoofd en een ander met iets scherps terwijl zich twee groepen vormen; wat doe je?'

De Sheriff's Department van San Francisco is verantwoordelijk voor verschillende taken, waaronder het beheer van de gevangenissen, arrestaties en aanhoudingen, en de beveiliging van de rechtbank. In andere delen van Californië en Amerika is de sheriff in veel gevallen het hoofd van de politie. Het hangt meestal samen met hoe dik bevolkt een gebied is of er naast een sheriff department ook politie is. Iedereen die in de sheriff department werkt, wordt trouwens een deputy sheriff genoemd. (Weet je misschien eindelijk waar Bob Marley over zong...)

2 opmerkingen:

Joep zei

Slik!

Klinkt enorm zwaar. Zal eens kijken of Cindy er zelf ook iets over schrijft. Niet een baan waarop je zit te wachten (of zit ik er naast)

Christel zei

Mij lijkt die bijn bij de National Park Service wel wat... maar Cindy houdt het graag spannend, dus we zullen zien.