zondag, december 31, 2006

Op de been

Gisteravond kwamen Jen en Renee eten. Ze wonen in de Marin, het gebied te noorden van San Francisco. Ze moesten daarom over de Golden Gate Bridge en door de stad komen.

Ze vertelden dat er veel mensen op de been waren in de stad. Eerst bij het San Francisco Ballet dat de Nutcracker opvoert. Dit ballet van Tchaikovsky wordt steevast rond deze tijd van het jaar opgevoerd door allerlei dansgroepen in het hele land.

Vervolgens bij de Civic Center, de oveheidsgebouwen in San Francisco, was een demonstratie. Sinds de Democraten de meederheid in het congres hebben, gaan er stemmen op deze partij zich moet inzetten voor het afzetten van President Bush. Met een nieuwe meederheid, komt er ook een nieuwe 'majority speaker of the House'. De Democaten hebben oor die functie Nancy Pelosi gekozen, voor het eerst een vrouw in die rol. Aanstaande donderdag neemt ze officieel het stokje over. Daarom en omdat ze de staat Californië vertegenwoordigd zijn de oproepen vooral nu fel. (In het Huis van Afgevaardigden wordt elke staat vertegenwoordigd door 'representatives'; het aantal afgevaardigden hangt samen met de bevolkingsgrootte van die staat.) Pelosi heeft al duidelijk gemaakt dat 'impeachment'geen hoofdzaak voor haar is, maar de vele liberalen in San Francisco hebben de hoop nog niet opgegeven. En de actiebereidheid is groot onder deze groep.

Geen opmerkingen: