maandag, december 18, 2006

Honorair consul

Vandaag was ik alweer in een indrukwekkend huis. Deze keer van de honorair consul van Nederland in San Francisco. Op de site van buitenlandse zaken vond ik uitleg: "In sommige landen of steden is een vertegenwoordiging wel van belang, maar is het uitzenden van een beroepskracht echter een te kostbare zaak. In zo'n geval vraagt Nederland aan iemand ter plekke of hij de functie van consul wil vervullen."

De consul had een groep Nederlandse zakenmensen uit de Bay Area uitgenodigd, dus ik heb er vrolijk op los genetwerkt met landgenoten. Ella had me de uitnodiging bezorgd.

In San Francisco is Douglas J. Engmann (op de linker foto met stropdas) de honorair consul. Hij is een Amerikaan die jaren voor
ABN Amro heeft gewerkt en zijn geld, naar verluid, op de aandelenmarkt heeft verdiend. Hoe dan ook, hij moet iets goed gedaan hebben, want het huis had wat weg van een klein paleis! Een echte 'mansion' en van binnen geheel in stijl ingericht; heel klassiek. Dit huis staat in de wijk Pacific Heights, waar allemaal van dit soort optrekjes staan, en heeft historische waarde omdat het van voor de aardbeving in 1906 is. Volgens het archief van de bibliotheek van San Francisco is het huis in 1894 gebouwd. Het pand is in de aardbeving gespaard gebleven omdat het op een granieten berg rots gebouwd is. Het staat dus hoog en heeft daarom ook nog eens een fantastisch uitzicht - helaas was het al te donker om daar foto's van te maken. Wie weet een volgende keer...

Vandaag heb ik thuis gewerkt - ik had niet alleen deze borrel in de stad, maar mijn dag begon ook in downtown San Francisco. Ik heb eindelijk een goede orthodontist gevonden. De behandeling begint volgend jaar. Vanuit de tandartsstoel had ik onderstaand uitzicht!

2 opmerkingen:

Marleen zei

Ga je weer beugelen

Christel zei

ja, maar nu met Invisalign