vrijdag, januari 28, 2011

Macworld

Na vijf jaar in San Francisco, ben ik vandaag eindelijk eens naar Macworld geweest. Dit is een beurs en congres rondom de producten van Apple... alleen niet door Apple zelf georganiseerd, maar door de uitgever van het blad Macworld. Ik vond dat, nu ik voor een bedrijf werkt dat door Apple als 'iPad app of the year' benoemd is, daar maar eens
een kijkje moest gaan nemen, want het wordt elk arr in San Francisco georganiseerd.

Tot 2009 was Steve Jobs, de baas van Apple, altijd de belangrijkste spreker op het Macworld congres. Daar kondigde hij de nieuwste producten aan, zoals de eerste
iPhone. Sinds hij daarmee gestopt is, is het evenement een stuk minder interessant geworden en wordt het met name gezien als een consumentenbeurs.

Ik ben alleen een paar uur over de beurs gelopen. Inderdaad gericht op consumenten. Veel stands van bedrijven die accessoires voor Apple producten verkopen, zoals koptelefoons, harde schijven, luidsprekers, opladers en hoesjes voor iPhone en iPad. Bij de meeste stands kon je produkten meteen kopen, meestal met beurskorting.

Hier wat indrukken: foto's die ik met Instagram, mijn nieuwe lievelings-app voor de iPhone, genomen heb:

Een van de tientallen bedrijven die iPad- en iPhone-hoesen verkochten. Deze kun je zelf ontwerpen.

Er waren zelf 'bling' hoezen...

Dit vond ik een van de meest interessante producten. Met dit apperaat en een speciale app kan je van je iPhone tevens je bedrijfstelefoon maken en zelfs met de telefooncentrale van de zaak verbinden.

1 opmerking:

K. Hopman zei

Hoe heet dat apparaatje waarin je je telefoon kunt switchen tot bedrijfscommunicatiemiddel? Ziet er handig uit, maar wat kan het allemaal?