vrijdag, februari 04, 2011

Hammertime!

De afgelopen twee weken had ik er al graag een keer over geschreven, maar ik moest het nog even voor me houden dat Flipboard op The Oprah Winfrey Show zou komen. We hadden er al een een tijdje van gedroomd... zoals bijna iedereen die in de PR werkt voor een bedrijf dat produkten voor consumenten maakt. Want als Oprah zegt dat ze iets leuk vindt, gaat het als warme broodjes over de toonbank; het maakt niet uit wat het is.

Het proces versnelde ineens omdat MC Hammer, ja die van '90er jaren hit 'Can't Touch This', als gast bij Oprah was. Hij is een fan van Flipboard en was al een paar keer bij ons over de vloer geweest. Dat gaf hem het idee om Flipboard voor muziek te gebruiken en zijn nieuwe singel op Flipboard in premiere te laten gaan. Overigens is Hammer, die uit Oakland komt, betrokken bij verschillende internetbedrijven en hij heeft duidelijk een vinger aan de pols in Silicon Valley.

Op 24 januari was het zover: Hammertime! Een camerateam van de Oprah Show was bij ons op kantoor om een bezoek van MC Hammer te filmen en zo een beeld te geven van de samenwerking. Een groot deel van de opnamen vonden pal naast mijn bureau plaats (zie foto links). Alle medewerkers moesten bij binnekomst 's ochtens een overeenkomst tekenen, een zogenaamd 'program guest release'. Daarmee zeg je dat het ok is als je in beeld komt en dat je daar geen geld voor zult vragen.

Gisteren was het eindelijk op TV! Hier kun je het resultaat zien. We stonden met het hele team om een scherm om het live te zien.

Afgelopen week kwam Hammer nog een keer langs om een interview te geven voor onze eigen blog. Zo langzaam is ie vriend aan huis...

2 opmerkingen:

Marleen zei

Jammer dat je niet in beeld bent! Wel leuk om je collega's en je kantooor te zien

jAap zei

Hey Christel, nog even en je zit zelf bij Oprah!
Grts Jp