woensdag, januari 12, 2011

Pizza

Het is niet ongebruikelijk om een werkoverleg tijdens lunchtijd te plannen. Meestal zorgt de werkgever dan voor eten en vaak is dat pizza. Bij Edelman gebeurde het regelmatig dat er een training of bespreking onder lunchtijd en dan was er pizza voor de deelnemers.


Laatst was dat ook het geval bij Flipboard. De pizza's kwamen van California Pizza Kitchen; voor mij een primeur. Een aantal collega's oorspronkelijk van de oostkust, legden uit dat zij deze pizza's als echte pizza beschouwen. Er is blijkbaar een groot verschil tussen East Coast pizza (or New York pizza) en West Coast pizza.

Pizza van de oostkust heeft de traditionele pizza-ingredienten tomatensaus en mozzarella. De westkust houdt zich niet aan die regels en kwakt van alles en nog wat op een schijf deeg. Hier vind je een pizza met spinazie en artichokken, of met gedroogde tomaatjes en geitenkaas, of een cheeseburger pizza.

Mijn oostkust collega's vinden de westkust-pizza ook lekker, alleen geen pizza. Een vriendin van de oostkust had me ook al eens vertelt dat toen in haar stad de eerste California Pizza Kitchen opende, het bijna beschouwd werd als exotisch eten.

Overigens heb je naast de oostkust- en westkust-pizza ook nog de Chicago pizza... dat is de befaamde deep-dish pizza met dikke bodem.

Geen opmerkingen: