zondag, juli 06, 2008

Raften

We zijn net terug van ons kampeertripje naar de American River, waar ik voor het eerst van mijn leven heb geraft. Ongelofelijk dat je op 2,5 uur rijden van ons huis kunt wildwater raften. Al moet ik er eerlijk bij zeggen, dat we er donderdag bijna twee keer zo lang over deden om er te komen - het leek wel of iedereen de stad uittrok om de 4th of July ergens anders te vieren.

We waren in een heel klein gehucht, genaamd
Coloma. In dit plaatsje werd in 1849 voor het eerst goud gevonden.

We gingen met Kathy en Heidi, die we in mei in Guerneville hadden ontmoet. We kenden elkaar nog niet zo goed, maar het klikte super. Overdag wilden we allemaal wat actiefs doen, maar vervolgens ook relaxen. En 's avonds vermaakten we ons met muziek, goede gesprekken en ander entertainment. We mochten alleen geen kampvuur maken, maar dat mocht de pret niet drukken.Het was al donker toen we aankwamen op donderdagavond, ondanks dat we al om vier uur waren vertrokken. Op het kampeerterrein mocht je niet met de auto, maar we moesten onze spullen met deze bolderkarren naar onze plekken brengen.

Meteen de eerste avond zat de stemming er al goed in. Kathy drinkt een biertje terwijl ze haar luchtbed oppompt.

Vrijdagochtend gingen we de omgeving wat verkennen. Er waren verschillende plekken met beschrijvingen van de goedzoekerstijd. Er werd ook aandacht besteed aan de oorspronkelijke bewoners van dit gebied.

Onze camping lag direct aan de rivier. Na onze wandeling, gingen we nog even naar het strandje. Daar hebben we oook vandaag het grootste deel van de dag doorgebracht.

Dit was ons uitzicht vanaf het strand. Er werden heel wat acrobatische toeren uitgehaald aan het touw.

Ik had mijn gitaar deze keer meegenomen. Bij gebrek aan kampvuur moesten we het met kaarsen een hoofdlampen doen.

Heidi merkte op dat voor het eerst in haar leven de 4th of July zonder vuurwerk zou vieren en kwam vervolgens op het idee dat Cindy en Kathy een vuurwerkshow zouden kunnen geven. Hier doen ze twee rotjes na (en dat was nog maar na twee biertjes).

Dit insekt (van twee centimeter) zagen we steeds terugkomen naar dezelfde plek bij onze tent. We hebben 'm Eddie genoemd, waardoor hij al snel een stuk minder eng werd.

Vrijdag gingen we raften. Eerst even een 'release form' tekenen (net als bij het karten onlangs).

Hier krijgen we instructies.

Cindy heeft er zin in.

Tijdens het eerste deel, toen het water nog redelijk rustig was, kwamen we verschillende andere rafts tegen....

Even aanleggen voor een lunchpauze.

Er vonden heel wat watergevechten plaats toen het water nog rustig was.

Er waren plekken waar we mochten zwemmen... of eigenlijk was het meer drijven, want het de stroming en het reddingsvest hoefde je alleen maar in de juiste positie te gaan hangen.


Af en toe zag je dit soort baggerscheepjes langs de oever. Er wordt hier nog steeds goud gevonden. De mensen die hier zoeken, hebben de rechten op dit stuk van de rivier. Waarschijnlijk een recht dat al sinds de goudzoekerstijd in de familie is.Ik heb ook nog een videootje geschoten om een indruk te geven van hoe het was, al kon ik tijdens de echt ruige stukken niet filmen.

Dit zijn profesionele foto's van het tweede deel van de dag... zo sta ik er zelf ook een keer op.

Onze raftgids, Grant.

4 opmerkingen:

Joep zei

What the f nemen jullie allemaal mee voor en weekend? Misschien je cabrio inleveren voor een van?
Overigens waren de meiden beter in het nadoen van gillende keukenmeiden? -;)

Anoniem zei

Christel

Had die spin die een keer 's vaonds op je kamer had, ook maar een naam gegeven, dan had je de badhanddoek niet nodig gehad en mocht hij misschien bij je in bed slapen.

Pap

Christel zei

Daarom heeft Cindy een RAV4! We gingen met Kathy's Nissan Pathfinder... daar kan nog meer in. We slapen dan wel in een tentje, maar verder ontbreekt het ons aan geen enkele luxe tijdens onze kampeertrips :-)

Ik heb geen spinnen gezien.

Marleen zei

Raften is geweldig. Misschien toch een tripje naar Costa Rica.

Daar zijn de insecten volgens mij groot genoem om Ed te noemen!!