dinsdag, juli 29, 2008

Big Sur

Zaterdag ging ik naar Big Sur. Jeri en Monica hadden me uitgenodigd om hen daar te bezoeken - ze waren er voor een concert bij de Henry Miller Memorial Library. De bibliotheek zelf is niet zo groot, maar er is een vrij groot terrein omheen waar allerlei activiteiten georganiseerd worden, zoals concerten en films. Big Sur staat bekend als een vrijdenkende gemeenschap. Veel mensen wonen hier in de bergen, ver van hun buren. Mode bestaat hier niet.
Vanaf San Francisco is het ongeveer drie uur rijden en het toeval wilde dat Joris daar ook heen ging om er een nachtje te kamperen. Ik sprak met hem af in San Jose, zodat we het grootste stuk samen konden rijden. De kust van Big Sur is echt prachtig!
Foto van een van de prachtige uitzichten onderweg

Sound check bij de Henry Miller Library

Op de achtergrond zie je de bibliotheek. De bosbranden van Big Sur woedden een paar weken geleden tot vlak achter het gebouw. De brandweer waakte er dag en nacht om het monument te behouden.

Binnen in de bibliotheek.


Tijdens het optreden (foto van Tom Erikson)We bleven slapen bij de directeur van de Henry Miller Library, Magnus. Hij woonde twintig minuten rijden van de bibliotheek, de bergen in. Daar woont hij met zijn vrouw off-grid in een klein huisje. Ook hier kon je zien dat de brand had toegeslagen.


Iets verderop op zijn terein stond een veel groter huis waar wij met z'n allen konden slapen - we waren met z'n tienen en dat was geen probleem.


Drie mensen sliepen buiten. Dit was 's ochtends voordat iedereen weer naar huis ging.

Simone, Sara, Jen, ik, Pam, Monica, Renee en Jeri, met op de achtergrond Magnus' overgrootouderen. (foto van Tom Erikson)


Joris haalde me op zonder weer op. Samen met Monica en Tom gingen we nog ff brunchen voordat we wee naar huis reden.

Geen opmerkingen: