woensdag, januari 02, 2008

Verblijfsstatus

Het strand in Tulum was echt zo wit, en het water echt zo blauw als op de foto die ik voor de vakantie op de blog gezet had. Helaas is de vakantie alweer voorbij en zijn we van tropische temperaturen terug in San Francisco waar het vanochtend amper 5 graden was. Ik heb honderden foto's van Maya ruines, oude kerken, palmbomen en het dagelijks leven in Mexico genomen. Ik zal ze niet op mijn blog zetten, die gaat immers over Amerika, maar wellicht elders op internet. Als we in Cancun waren gebleven, had ik er vast over geblogt, want dat is echt een Amerikaanse enclave met supergrote hotels en restaurantketens die je hier ook in elke stad ziet.

Bij terugkomst in de VS moest ik aan bij de grenscontrole een brief, die de immigratiedienst me een paar weken geleden gestuurd had, laten zien. Ik hoefde geen vingerafrukken af te geven, maar werd naar een kamertje voor nadere inspectie gestuurd. Daar worden ook de twijfelgevallen heengestuurd, die misschien het land niet inkomen. Cindy en ik waren er de enigen. We moesten plaatsnemen in het wachtgedeelte terwijl een van de medewerkers alle papieren en computerbestanden met elkaar vergeleek. Na een minuut of tien was hij deermee klaar en kreeg ik mijn paspoort met een nieuwe stempel erin terug. De stempel geeft aan dat ik 'on parole' ben, oftewel op proeftijd tot ik mijn Green Card ontvang. Mijn verblijfsstatus is nu veranderd: niet meer op basis van mijn werkvisum, maar in afwachting van de permanente verblijfsvergunning.

2 opmerkingen:

Denis zei

Green Card, woo-hoo! Gefeliciteerd!

Christel zei

Bijna... ik denk dat het kwestie van een paar maanden is. Als het zover is moeten jullie komen helpen vieren. Ik wil Saywer wel eens in het echt zien!