zaterdag, januari 12, 2008

Mavericks

Zoals Nederlandse schaatsers de weersvoorspellingen extra nauw in de gaten houden na paar dagen met strenge vorst in de hoop op een elfstedentocht, volgen we hier de weerberichten om te zien of de condities gunstig zijn voor Mavericks. Mavericks is een surfwedstrijd voor de kust van Half Moon Bay, net ten zuiden van San Francisco, die alleen doorgaat als de golven hoog genoeg zijn. De beste 'big wave surfers' ter wereld komen erop af. Na de stormen van de afgelopen week waren de omstandigheden belovend, en vandaag is het zover: er worden golven van bijna 16 meter verwacht. Mavericks vindt op dit moment plaats.

Helaas zijn deze hoge golven bijna een kilometer van de kust, zodat er vanaf het strand niet veel te zien zal zijn. En op de kliffen is het heel onveig omdat die door de regen van de afgelopen tijd makkelijk instorten. Wie de wedstrijd wil volgen kan naar het honkbalstadium van de Giants gaan, waar een groot scherm opgehangen is.... of je kunt alles via internet bekijken, want MySpace heeft live video.

1 opmerking:

Denis zei

mavericks was een jaar of twintig terug ontdekt door een inwoner uit half moon bay - hij ging daar altijd in zijn eentje surfen. er is een goeie film over deze tak van sport: "riding giants"