zaterdag, oktober 27, 2007

Voetbal

Omdat we Cindy's neefjes al een tijdje niet meer gezien hadden, besloten we om naar hun voetbalwedstrijden te gaan kijken. De sport is hier lang niet zo populair als in de rest van de wereld - America football, honkbal, basketbal en ijshockey gaan allemaal voor in populariteit (ondanks David Beckham's transfer naar de L.A. Galaxy).

Kinderen spelen voetbal hier niet in clubverband. Cindy's neefjes spelen via een gemeentelijke organisatie op een klein sportcomplex. De kinderen die daar spelen en trainen zijn in teams ingedeeld en de teams spelen tegen elkaar in een compettie. Elk team heeft een eigen naam op basis van de shirts, zo zijn er de Red Devils en de Teal Tigers.

Alle kinderen speelden op velden die ongeveer de helft van het formaat van een officieel voetbalveld hebben. De speeltijd is ook een stuk korter en de jongste van zes, speelde een wedstrijd met drie pauzes; voor de jongens van tien en twaalf was de rust halverwege de partij.

Er speelden opvallende veel spaanstalige jongetjes in de teams - het waren stuk voor stuk spelertjes uit uitblonken. Ook waren er veel meisjesteams. Het Amerikaanse nationale damesteam heeft al een paar keer de wereldcup gewonnen.

Aan het einde van de wedstrijd liepen de teams met uitgestrekte handen langs elkaar om een soort van "high five" te geven.Geen opmerkingen: