dinsdag, oktober 23, 2007

CTIA

Het bedrijfsleven in de VS draait om beurzen. Deze week vindt CTIA in San Francisco plaats, een beurs voor iedereen in de mobiele sector. Het is het kleine zusje van de grote CTIA-beurs die elk jaar in het voorjaar plaatsvindt. Ik ben even een kijkje gaan nemen om te zien wat er op dit moment allemaal mogelijk is met mobiele telefoons.

Er waren diverse bedrijven die informatie, entertainment en games voor op het mobieltje leveren. Zij lopen allemaal tegen hetzelfde probleem aan: distributie. De operaters zijn hier oppermachtig en willen het liefst alles exclusief hebben, zelfs de telefoon. Daardoor kan je de iPhone bijvoorbeeld alleen bij AT&T krijgen en een andere telefoon weer alleen bij Verizon of Sprint (dat zijn hier de mobiele operators). Met 'content' op de telefoon is het al niet veel anders.

Amerika loopt achter bij de rest van de wereld als het om mobiele technologie gaat en ik vermoed dat het veel met deze concurrentiestrijd te maken heeft. Door alle exclusieve contracten, werken dingen niet goed met elkaar en dat bevordert de innovatie niet.

Mijn CTIA-dag is trouwens nog niet afgelopen. Ik ga nog even naar een feestje van Nokia.

Geen opmerkingen: