woensdag, oktober 31, 2007

Halloween

Gisteravond ging ik uit eten met Jeri, John en Ezikial om mijn verjaardag te vieren; Cindy is nog in Seattle. Als Amerikanen horen dat mijn verjaardag op Halloween valt, worden ze altijd helemaal enthousiast. Dat vinden ze helemaal te gek, want dat betekent dat er altijd een feest is als ik jarig ben. De meeste mensen verkleden zich; zelfs de koks in de keuken van het restaurants waren geschminkt.

We hadden eraan gedacht om naar de wijk The Castro te gaan zoals vorig jaar, maar daar waren veel restaurants gesloten. Jarenlang paradeerden verklede mensen door Castro Street op Halloween, maar vorig jaar eindige de avond met een schietpartij. De gemeente deed er alles aan om er mensen weg te houden, zoals extra blauw op straat en het sluiten van een metrostation.

In plaasts daarvan waren we in Bernal Heights, waar het barstte van de verklede kinderen die langs de deur gingen om snoep op te halen met 'trick or treat'. Het leek wel een mini versie van het feest in de Castro.
's Middags op het werk hadden we Halloween ook uitgebreid gevierd. Dit jaar was er een groepsverkleedwedstrijd. Teams hadden zichzelf en hun cubicles in een thema verkleed. Er waren heel originele ideeen bij. Hier wat voorbeelden - onze groep heb ik voor het laatst bewaard.Desperate Housewives - deze group had een rij cubicles omgetoverd tor Wysteria Lane met witte hekjes, kleine grasveldjes voor de deur en ramen met gordijntjes.

Afgelopen zomer waren twee walvissen dagenlang in het nieuws omdat de Sacramento-rivier in waren gezwonnen en de weg terug naar de oceaan niet meer konden vinden. Het leek alsof ze niet onder de brug durfden te zwemmen. Deze groep beeldden dat hele tafereel uit, inclusief de wetenschappers en toeristen die de walvissen observeerden (boven en onder).

De jaren tachtig bruiloft.

Mario Brothers (met prinses).


Britney Spears in vier fases van haar leven met vier partners. Dit was mijn groep! Een van mijn collega's heeft er zelfs een video van gemaakt.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Christel,
gave film en nog gefeliciteerd. HGr Jaap

Christel zei

Dank je (2x) :-)

joep zei

Te gekke film, je verjaardag op zijn Amerikaans, maar is het normaal om ook de draak te steken met Haloween.
Ik ken alleen niet de levensloop van miss spears.
Groeet
Joep

Christel zei

Halloween lijkt in veel opzichten op carnaval. Je hoeft er niet makaber bij te lopen, hoor.

We waren:
- Britney van haar eerst hit met Justin Timberlake.
- Britney die Madonna zoende in 2003 met haar high school boyfriend waar ze in Las Vegas mee trouwde.
- Zwanger Britney met Kevin Federline
- En kale Britney met Criss Angel haar huidige vriend, die een goth goochelaar is