maandag, oktober 22, 2007

Evacuaren

Bijna alle interviews gaan hier per telefoon , waarvoor een conference call wordt opgezet. Elke partij (journalist, geinterviewde en PR medewerker) belt dan naar hetzelfde nummer en komt via een code in een groepsgsprek met elkaar.

Zojuist had ik een journalist aan de lijn - hij had me gevraagd hem een paar minuten voor een interview te bellen zodat hij het niet zou vergeten. Hij zei dat hij de afspraak moet verzetten naar later in de week of volgende week. Als iemand zo vaag wordt en niet meteen een andere datum voorstelt, betekent dat meestal dat de afspraak niet meer doorgaat. Maar vervolgens zei de journalist waarom hij nu geen tijd had: hij was bezig met evacueren! Hij woont in de buurt van LA en daar woeden verschillende branden - ik gok dat de brand in Malibu ook in Nederland op het nieuws is. In heel Zuid-Californië zijn nu 14 branden. Ze worden aangewakkered door de beruchte Santa Ana winden.

Het huis van de journalist wordt niet direct bedreigd en staat niet bij een van de grote branden. Maar het kost nu ook moeite om de kleinere branden te bestrijden omdat de brandweer-teams en materieel volop nodig zijn bij de grotere branden. Vandaag gaan er extra teams uit de omgeving van San Francisco hun collega's in Zuid-Californië bestaan.

4 opmerkingen:

Lindy Waldeck zei

Hee Christel,

Kwam hier via-via-via Hyves terecht. Leuk om je belevenissen in de verre States zo 's te lezen!

Is lang geleden,

groetjes,

Lindy (ex Compuserve/Altavista).

Anoniem zei

Hoi

Elke nieuwsuitzending laat beelden zien en commentaren van de branden.
Ook de huizen van bekende filmsterren passeren de revue. De evacuatie naar een grote sporthal en intervieuws met bekende personen. Dus veel minuten in elke uitzending en de uitroeping door Bush tot noodgebied.
Ze lopen van St Barbara tot ten zuiden van San Diego. Alleen de wind kan helpen door re gaan liggen zeggen ze.

Groet Pap

Marleen zei

hoe is het bij jullie met de droogte en de risico's?

Christel zei

Hier staat het nieuws er bol van.... nog meer als bij jullie. Wij hebben de afgelopen weken al wat regen gehad en de warme Santa Ana winden komen niet hier. Eerder in het seizoen hebben we ook hier in Noord-Cali branden gehad; de dichtsbijzijnde was iets ten zuiden van San Jose: http://doormijnogen.blogspot.com/2007/09/brand.html