zondag, oktober 21, 2007

Fiesta on the Hill

Wie mijn blog regelmatig leest, weet dat er in San Francisco regelmatig straatfeesten zijn. Elke wijk heeft zijn eigen feest met een eigen karakter en vandaag was onze wijk, Bernal Heights, aan de beurt met Fiesta on the Hill. Net als bij de andere straatfeesten, waren er kraampjes met eten, kleding, sieraden, kunst en informatie van allerlei lokale organisaties (radio-stations, belangengroepen, hobbyverenigingen enzovoort).


Je kon merken dat Bernal Heights een wijk is waar veel gezinnen wonen, want er waren veel activiteiten voor kinderen. Er was een clown met ballonnen, kinderen konden pony rijden en pompoenen beschilderen.
Om geld in te zamelen, konden kinderen ballen gooien. Als ze de rode stip raakten, viel de man in de kooi in het water. Dit alles om de campagne van Campos te ondersteunen. Hij is in de running voor een vande vele lokale functies bij de politie en wijkraden. Er waren heel wat van dit soort campagnes vertegenwoordigd.

De lokale middestand was ook vertegenwoordigd. Er waren opvallend veel standjes waar je gratis je nek en rug kon laten onderzoeken. Bernal Heights is een wijk met veel chiropractors... Het is me trouwens opgevallen dat het hier heel normaal is om naar een chiropractor te gaan bij rugproblemen. Over fysiotherapie hoor ik bijna niemand.

Er waren diversen actiegroepen. In dit geval tekende Cindy een petitie om een onderwerp als referendum op het stembiljet van de volgende verkiezingen te krijgen. Ik kan zoiets niet tekenen, want je moet daarvoor stemgerechtigd zijn.

2 opmerkingen:

Marleen zei

Worden de handtekeningen gecontroleerd dan?

Christel zei

I durf het niet met zekerheid te zeggen, maar de Amerikanen kennende, wordt er vast in de gaten gehouden of iemand fraude pleegt.