zaterdag, maart 31, 2007

Oakland

Cindy werkt in Oakland, aan de andere kant van de baai. Sinds we hier wonen ben ik er nog nooit geweest. In Oakland is een grote haven (waar onze container destijds aankwam) en het is een stuk betaalbaarder om in Oakland te wonen dan in San Francisco. Dat betekent in d e praktijk dat er veel meer mensen met lage inkomens wonen, Oakland heeft niet zo'n goede naam hier - er zijn veel slechte buurten en je hoort regelmatig over schietpartijen en geweld van gangs daar.
Er zijn ook goede wijken en leuke plekken, vooral bij het water waar Jack London Square is en in het 'oude' centrum (downtown). We namen Bart daarheen om die buurt te vekennen. Hieronder wat indrukken van Oakland...


Dit is Jack London Square: een is vrij nieuw gebied met verschillende restaurants, terassen en winkels. Het ligt bij een jachthaven, waardoor het toch wat sfeer heeft.


De rails voor Caltrain, Amtrack en goederentreinen loopt paralel aan Jack London Square.


Even een terasje pikken... Ze hadden er heerlijk wijn.Rond Jack London Square zie je veel van dit soort pakhuizen waar appartementen in gemaakt zijn.De toren op de achtergrond is van de Oakland Tribune, de lokale krant.


In het bart-station, richting huis.

Geen opmerkingen: