zondag, maart 11, 2007

Loft

Leslie, een van mijn collega's met wie ik het goed kan vinden, is net verhuisd en ze had ons uitgenodigd om haar nieuwe loft mee in te wijden.

Lofts zijn heel populair in San Francisco. De originele lofts vind je in zan de oostkant van de stad waar een aantal wijken zijn met oude pakhuizen en bedrijfsgebouwen. Veel van die gebouwen zijn in de loop der jaren omgevormd tot woonruimte. Overigens moet je bij zo'n pakhuis niet een Amsterdams grachtenpand voorstellen, maar meer een grote cubus. Een vriedin van ons woonde jarenlang in zo'n pakhuis: een enorme grote open ruimte met vijf meter hoog plafond. Er waren slaapruimtes op platforms gemaakt war je met een laddertje heen moest klimmen - een soort hoogslaper, maar dan helemaal ingekapseld. In een hoek van de ruimte was een keuken en achter een scheidingdwandje de badkamer.

Die stijl van apartement zie je ook in nieuwbouw. De woonkamer heeft een hoog plafond en er gaat een open trap naar boven vanuit de woonruimte. Er is een soort van grote overloop met balustrade waarvandaan je de woonkamer inkijkt - meestal is de keuken daaronder. Vaak is die overloop de enige slaapkamer - in Leslie's geval was het haar studeerkamer en had ze nog twee slaapkamers.

We waren met z'n tienen en het thema van de avond was 'wijn en chocolade. Leslie is een echte wijnkenner en -verzamelaar en naarmate de avond vorderde werden steeds betere wijnenopengetrokken. We hebben weer genoten!

Geen opmerkingen: