dinsdag, maart 06, 2007

Anekdotes

Wij hebben regelmatig collega's van andere Edelman-kantoren bij onze vestiging op bezoek. Vandaag was een van de media-experts uit New York er. Ze is iemand die ik al een paar jaar ken, nog van de tijd dat ik in Nederland werkte. Ik wist niet dat ze vandaag bij ons op kantoor zou zijn, maar liep haar in de ochtend tegen het lijf. We maakten een praatje en ze vroeg of ik zin had vanavond mee uit eten te gaan met haar en twee journalisten. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

We gingen naar een buurt van San Franisco, Cole Valley, die nog nieuw voor mij was, helemaal andere kant van de stad. Daar hebben we bij Eos gegeten. Heerlijk! Het was ook erg gezellig en ik heb het hoofd technologieverslaggeving van Reuters en een redacteur van de San Jose Mercury News leren kennen. Waarschijnlijk is 'the Merc' zoals mijn collega's het dagblad noemen, de meest gelezen krant in Silicon Valley naast de Wall Street Journal.

Ik heb ook weer allerlei anekdotes gehoord en anderen werden ontkracht. Zo is term Silicon Valley door een journalist bedacht en groot gemaakt door een PR bureau om de regio aan de oostkust te promoten in een tijd dat hier vooral onderdelen voor vliegtuigen en legervoertuigen gemaakt werden. Apple is niet een garage, maar in de slaapkamer begonnen van Steve Wozniak en de garage van HP is pas dertig jaar na oprichting uit het stof gehaald en geromantiseerd. Natuurlijk is dat bedrijf in een garagae begonnen; in de jaren veertig moest er veel gesoldeerd worden. Waar zou je dat anders doen?

2 opmerkingen:

Joep zei

en waar ben jij deze blog begonnen?

Christel zei

In Amsterdam. Hoezo?