zaterdag, maart 03, 2007

Coffeeshop

Een van de honderden coffeeshops van San Francisco is op de hoek van onze straat. Een klein tentje, Charlie's genaamd. Hier hebben we heerlijk in het zonnetje ontbeten. Een bagel met gebakken ei, spek en kaas voor Cindy; voor mij een met roomkaas en zongedroogde tomaten.

Zoals zoveel coffeeshops hier in de stad, is het meubilair bij Charlie's een bij elkaar geraapt zooitje. Naast een aantal tafeltjes met allerlei stoelen, staan er ook een bankstel en wat fauteuils. Er hangt werk van lokale kunstenaars aan de muur en de meeste dingen zijn te koop.

Ook typisch is dat je aan de toonbank bestelt; je kiest wat je wilt van een schoolbord waarop gerechten in verschillende kleuren en lettertypen opgesomd staan.

Na het ontbijt deden we wat boodschappen en op weg terug naar huis namen we een andere route. We reden door een straat met prachtige exemplaren van Victoriaanse huizen. De stad staat er vol mee, en aar dit rijtje geeft echt een typisch beeld: huizen in allerlei kleuren geschilderd.

In de middag kwamen Cindy's ouders en later ook haar zus. Vanwege het prachtige weer besloten we naar het dakterras van Medjool te gaan. Daarna nog tapa's gegeten in de Mission.

Geen opmerkingen: