dinsdag, maart 13, 2007

Midwest

Voor de verjaardag van een van mijn teamleden gingen we met zes collega's uit lunchen. Het gesprek ging over de Midwest - dat zijn de staten in het centrale noorden van Amerika. Chicago is de grootste stad in de MidWest en staten als Wisconson, Indiana en Ohio. Het is het gebied waar de prairies zijn. Voor verschillende doeleinden onderscheiden Amerikanen vier regio's: het Westen, het Noordoosten, het Zuiden en de Midwest. De grenzen zijn trouwens niet exact, maar als je het precies wilt weten, lees dan Wikipedia.

Voor mijn collega's is de Midwest synoniem met het platteland. Als stadsmensen kijken zij naar dit gebied als een beetje achtergebleven en heel anders dan Californie en tijdens de lunch werden die ervaringen die dat beeld onderstepen uitgewisseld. Een van mijn collega's komt uit Indiana en vertelde dat zijn klasgenoten in high school allemaal kauwpruimtabak kauwen. Een andere collega heeft veel familie in Kentucky, vertelde hoe ze daar 'cornhole' spelen op hun erf. Cornhole is een spel waarbij de speler een zak met gebroogde mais door een gat in een plak moeten gooien. Door wat op internet te zoeken, merkte ik dat het voor sommigen een serieuze sport is...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Christel

Als je tweel het Westen gebruikt, blijven er maar 3 streken over.

Wat is de vierde??

Pap

Christel zei

De Midwest! Ik heb het inmiddels aangepast.

Anoniem zei

Hallo Christel,
kauwtabak is toch pruimtabak? Mijn opa gebruikte het ook. Later hoorde ik dat het een kunst was om het pruimvocht in een aaneengesloten straal van mond tot stoep uit te spuwen.
Goed dat jeje blog volhoudt.
Groeten, Jaap

Christel zei

Je hebt helemaal gelijk, Jaap. Ik begin mijn Nederlands te verliezen ben ik bang... In veel opzichten lijkt het leven in de Midwest alsof het is blijven steken in de jaren '50.