maandag, maart 19, 2007

Netwerken

Om zeven uur was ik bij Sun Microsystems in Menlo Park, midden in Silicon Valley, voor een ontbijtbijeenkomst. Een van de Nederlandse organisaties hier had had een spreekbeurt van Hans Appel, Sun's Europese CTO en een Nederlander, georganiseerd tijdens zijn bezoek het hoofdkantoor. Het is een leuke manier om een kijkje te nemen bij een van de iconen van Silicon Valley en om mensen te leren kennen.

De bijeenkomst vond plaats in het in het 'Executive Meeting Cengter' van Sun. In de ontvangstruimte staan alle uitvindingen en apparaten uitgestald.

Na de bijeenkomst reed ik naar kantoor, zo'n twintig minuten naar het noorden, om aan het einde van de dag weer naar Palo Alto te rijden voor een borrel van Red Herring.

De bedrijven die meedingen voor een plaats op de Red Herring 100 lijst, een overzicht van de meestbelovende nieuwe bedrijven. Een van mijn klanten maakt kans.

Hier ging het in eerste instantie om netwerken, maar de CEO en hoofdredacteur spraken de gasten nog even toe. De aanwezige werden vooral gecomplimenteerd met hun ondernemereschap, een eigenschap waar Silicon Valley groot mee geworden is...

Geen opmerkingen: