woensdag, februari 14, 2007

Uit eten

Waarschijnlijk is vandaag de drukste dag van het jaar in restaurants, en de rozen zijn deze week duurder dan de overige 51 weken. Amerikanen doen massaal aan Valentijnsdag... Alhoewel, verschillende collega's die ik vroeg wat hun plannen voor de avon dwaren, doen er expres niet aan mee en zien het geheel als een commercieel festijn (vermoedelijk met als aanstichter Hallmark, de maker van wenskaarten).

Bij ons op kantoor maken ze altijd iets bijzonders van dit soort feestdagen. Veel mensen droegen vandaag iets roods or roze. Rond vier uur was er een klein feestje... even van achter je bureau vandaan om een wijntje te drinken of iets te snoepen.


Cindy en ik droegen bij aan de restaurantgekte. We gingen naar La Provence, toevallig net als vorig jaar weer een Frans restaurant. Da's een van die dingen die ik zo geweldig aan San Francisco vind... voor een paar uur waan je je in Frankrijk. We weren in het Frans begroet en de de bediening heeft een respect voor wijn die je alleen bij Fransozen tegenkomt. Tussen voor- en hoofdgerecht zat voldoende tijd om even gezellig te kletsen en niet het gevoel te krijgen dat je je aan het volproppen bent. En als een van ons haar bord leeg heeft, wordt dat niet meteen weggehaald, zoals in veel andere restaurants hier. Ook de prijzen zijn Europees...

Al met al stonden we toch in twee uur buiten en stond de tweede shift al op de stoep. Een avondvullend diner zit er hier zelfs bij een Frans restaurant niet in!

Geen opmerkingen: